Laser-Smerte Klinik   

AMD øjensygdom – Aldersrelateret makula degeneration – kan behandles med succes

Hvis synet begynder at blive dårligt, og øjenlægen stiller diagnosen AMD, er beskeden normalt: “Du har fået en øjensygdom, der hedder AMD. Det bliver man ikke blind af, men dit skarpsyn vil gradvist blive dårligere og dårligere. Der findes ikke nogen behandling, som kan kurere eller bare hjælpe AMD. Du kan forsøge at tage nogle vitaminer, som i nogle tilfælde kan forsinke udviklingen.”
En sådan besked er frygtelig hård, da det der egentligt bliver sagt er: “Der er intet håb”.
MEN DER ER HÅB
Synet hos mennesker med øjensygdommen AMD kan, i de fleste tilfælde, gøres mærkbart bedre.
Her på hjemmesiden, kan du læse, hvordan det kan lade sig gøre; læse hvad øjenlidelsen AMD er og få svar på spørgsmål som: pris, antal behandlinger osv.
Øjenlægerne kan med nogle indsprøjtninger kun forbedre synet hos en meget lille del af dem, der bliver ramt af AMD. Ved hjælp af moderne akupunktur, er der de sidste år, ifølge forsknings resultater , forbedret synet hos ca 80%.

Hvad er AMD?
AMD står for Aldersrelateret makula degeneration. ”Aldersrelateret” henviser til, at AMD rammer ældre mennesker – ca 10% af de 60 årige har AMD, hos de 75 årige er tallet helt oppe på 40%.
”Makula” er det område på nethinden bagerst i øjet, som vi bruger til at se skarpt med. Vi bruger makula når vi skal læse, genkende andre mennesker på gaden, se små detaljer osv. Makula hedder på dansk ”den gule plet”. Se figuren herunder.
”Degeneration” betyder, at funktionen i et område af kroppen langsomt bliver dårligere.
AMD betyder altså, at evnen til at se små detaljer hos ældre bliver forringet. I praksis får man svært ved at genkende folk på gaden, mister læsesynet og kan, hvis det bliver meget slemt, ikke se om man har frikadeller eller kartofler på tallerkenen. Man kan heldigvis ikke blive helt blind af AMD, men beholder orienteringssynet. Man beholder nok syn til at gå tur alene.
Tegningen herunder viser, hvor i øjet AMD sidder.